|
|
|
Hát ma voltam itt gergén egy birkagulyás főző versenyen. Egy kicsit lapos de este lesz buli és ez felviszi.
Nagyon jóó leszzzzz!!!! ... |
|
|
|
|
|
|
|
Pünkösd ünneplése Magyarországon
Mezőkövesdi,
pünkösdi királyné
A kereszténység, velük mi magyarok is, a szentlélek eljövetelének emlékét ünnepeljük e nyárelői napokon. Pünkösd vasárnapja a húsvéttól számított 50. napon köszönt ránk, innen a görög neve is Pentecostes, azaz ötvenedik.
Régi, az apostolok idejéből való ünnep, melyet népünk a Szent Ist... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Pünkösd ünneplése Magyarországon !
Mezőkövesdi,
pünkösdi királyné
A kereszténység, velük mi magyarok is, a szentlélek eljövetelének emlékét ünnepeljük e nyárelői napokon. Pünkösd vasárnapja a húsvéttól számított 50. napon köszönt ránk, innen a görög neve... |
|
|
|
|
|
|
|
Pünkösd ünneplése Magyarországon
Mezőkövesdi,
pünkösdi királyné
A kereszténység, velük mi magyarok is, a szentlélek eljövetelének emlékét ünnepeljük e nyárelői napokon. Pünkösd vasárnapja a húsvéttól számított 50. napon köszönt ránk, innen a görög neve is Pentecostes, azaz ötvenedik.
Régi, az apostolok idejéből való ünnep, melyet népünk a Szent Istvá... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Levesek
Gyümölcsleves
Hozzávalók:
1 db ananászkonzerv (darabolt )
1db barackbefőtt
1 db meggybefőtt
1 cs vanília pudingpor
citromlé
fahéj
szegfűszeg
vaníliás cukor
szerecsendió
kb. 1/2 l tej
Elkészítés:
Az összes gyümölcsöt levével együtt beleöntöm egy lábosba.(A barackot kisebb kockára vágom ). Tes... |
|
|
|
|
|
|
|
Atilla-nap (Tápiószentmárton)
Dátum:
2009. máj 23. 10:00 - 19:00
Helyszín
Kincsem Lovaspark (Tápiószentmárton)
2711 Tápiószentmárton,
Pest, Magyarország
47.336797, 19.760946
Szeretettel várják a szervezők Tápiószentmárton, a térség lakosságát és minden kedves érdeklődőt az "Attila-nap"-ra.
Téma:
A hun ki... |
|
|
|
|
|
|
|
...1 kg húst kisebb kockákra vágunk, faggyújától megtisztítjuk és forrásban lévő vizet öntünk rá. Ezt 5 percig hagyjuk rajta, majd szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel. 6-7 deka zsírt, vagy 10 deka apróra vágott szalonnát olvasztunk, aranysárgára pirítjuk rajta egy fej finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával és beletesszük a húst. Fedő alatt a saját levében puhára párolju... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Sonkás csirke.
A csirkét feldaraboljuk, besózzuk, és lisztbe mártva, forró olajon kisütjük. Mély tűzálló edénybe rakjuk. A zsiradékban kisütünk szárnyasonként 20 dkg hosszúkásra vágott sonkát, és a csirkére szórjuk. A visszamaradt zsiradékon végül megpirítunk egy nagyobb fej reszelt vöröshagymát, beleadunk 1 evőkanálnyi paradicsompürét, 1 kiskanálnyi tört baz... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg csontos birkahús,
20 dkg vöröshagyma,
6 gerezd fokhagyma,
15 dkg paradicsom,
10 dkg paprika,
4 dkg édes-nemes fűszerpaprika,
10 dkg sertészsír,
köménymag,
só.
Elkészítés:
Az alaposan megmosott birkahúst nagyobb darabokra vágjuk. A vasbográcsot (esetleg öntöttvas edényt) vastagon kikenjük ... |
|
|
|
|
|
|
|
Szüreti birkagulyás
Hozzávalók 10 főre
2,5 kg birkahús - szegy, lapocka, nyak - vegyesen
25 dkg zsír
3 fej megtisztított vöröshagyma
1 csokor metélőhagyma
3 póréhagyma
1 kg tisztított rózsaburgonya
2 cikk fokhagyma
3 db csemege húsos paprika
3 db csemege paradicsom
2 dkg rózsapaprika
5 g bors
2 g kö... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 80 dkg csontos birkahús, 20 dkg vöröshagyma,
6 gerezd fokhagyma, 15 dkg paradicsom, 10 dkg paprika,
4 dkg édes-nemes fűszerpaprika, 10 dkg sertészsír, köménymag, só.
Az alaposan megmosott birkahúst nagyobb darabokra vágjuk. A vasbográcsot (esetleg öntöttvas edényt) vastagon kikenjük zsírral. Beleszórjuk a nagyra vágott vöröshagymát,... |
|
|
|
|
|
|
|
Birkagulyás bográcsban
HOZZÁVALÓK
1 egész birka húsa ( 20-25 kg). 20 db zöldpaprika, 3 kg paradicsom, 20 gerezd fokhagyma, 3 kg vöröshagyma, 3 db hegyes erős paprika, 25 dkg őrölt fűszerpaprika, só, bors, köménymag, fél liter vörösbor, fél liter paradicsomlé, 15 dkg zsír.
ELŐKÉSZÍTÉS
A birkahúst megmossuk és egyforma darabokra vágj... |
|
|
|
|
|
|
|
...
BIRKAGULYÁS BOGRÁCSBAN
HOZZÁVALÓK
1 egész birka húsa 20-25 kg). 20 db zöldpaprika, 3 kg paradicsom, 20 gerezd fokhagyma, 3 kg vöröshagyma, 3 db hegyes erős paprika 25 dkg őrölt fűszerpaprika, só, bors, köménymag, fél liter vörösbor, fél liter paradicsomlé, 15 dkg zsír.
ELŐKÉSZÍTÉS
A birkahúst megmossuk és egyforma darabokra vágjuk. A c... |
|
|
|
|
|
|
|
Barátom születésnapját üljük és pecsenye sütés közben nézem, hogy egy gyönyörű fürt szőlő csordítja meg a nyálamat a gyümölcs tál tetejéről. Nincs még itt az ideje a mi szőlőnknek, tán Spanyolhonból emigrált ide ez a fürt. Szépen bordón, méltóságteljesen elterülve fekszik az almákon. A tüzet bámulom, miközben szopogatom a legnagyobb szemet, amit sikerült elcsennem.
Kicsi kor... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg csontos birkahús,
20 dkg vöröshagyma,
6 gerezd fokhagyma,
15 dkg paradicsom,
10 dkg paprika,
4 dkg édes-nemes fűszerpaprika,
10 dkg sertészsír,
köménymag,
só.
Elkészítés:
Az alaposan megmosott birkahúst nagyobb darabokra vágjuk. A vasbográcsot (esetleg öntöttvas edényt) vastagon kikenjük ... |
|
|
|
|
|
|
|
Darnay Kálmán: A malaclopó
A múlt század legszebb őszi évadja 1811-ben volt. A vénasszonyok nyarának sütőnapja szinte versenyre kélt a Balaton hullámfodrait melengető júliusi nappal. De egyéb csoda is megesett a nektárt termő évben. Nagy idő óta most kívánkozott ki először a szüretre - a bete... |
|
|
|
|
|
|
|
Ez nem gulyás, még csak nem is hasonlít rá! A világhírű magyar gulyás kizárólag marhahúsból készül! Ha más húsból készítjük azt külön kell nevesíteni, például babgulyás, birkagulyás stb.! Ne járassuk le a klasszikus gulyást! Ez is biztosan finom, de mivel nem gulyás, ne nevezze annak! Adjon neki valami fantázianevet, mint Ibolya húslevese, fűszere sertéshúsleves, ahogy én szeretem ... |
|
|
|
|
|
|
|
A BOR A MAGYAR IRODALOMBAN
... |
|
|
|
|
|